Hvem vil købe et tomt rådhus?

Det gamle rådhus i Nr. Nebel står gabende tomt. En erhvervsmand fra Esbjerg ejer det, men vil gerne sælge. Nu håber byens borgere, at kommunen vil købe det tilbage.

I Nr. Nebel ligger det tomme rådhus, som frem til 2007 husede Blåvand Kommune. Ved kommunalreformen for 10 år siden gik man fra 271 kommuner til blot 98. Mange rådhuse blev forladt - også det i Nørre Nebel i Varde Kommune.

quote

Det er altså træls at have sådan en øjebæ midt i byen.

Bjarne Buhl, Fmd., Blaabjerg Udviklingsråd

Dengang blev det solgt til erhvervsmanden Nic Christiansen fra Kolding. Han gav 18 millioner kroner for det og havde planer om at lave et feriecenter i de gamle kommunale bygninger. Men han døde kort tid efter, og arvingerne solgte bygningerne til erhvervsmanden Jesper P. Ramskov fra Esbjerg for kun to og en halv million kroner.

Men mange planer og ideer senere står rådhuset stadig tomt. Jesper Ramskov har fortrudt og vil gerne sælge:

- Jeg har haft mange planer og mange forslag på tapetet, men intet er blevet til noget, og nu vil jeg gerne af med det igen, fortæller Jesper Ramskov.

Byens borgere håber, at Varde Kommune vil købe det tilbage. De er godt trætte af den 2.600 kvadratmeter store forladte bygning. 

Borgerne i Nr. Nebel så gerne, det gamle tomme rådhus enten bliver revet ned, eller der kommer nyt liv i de gamle bygninger.
Borgerne i Nr. Nebel så gerne, det gamle tomme rådhus enten bliver revet ned, eller der kommer nyt liv i de gamle bygninger.
Foto: Finn Grahndin

- Det er så ærgerligt, for bygningen forfalder jo, siger Lars Andersen, der er formand for Nr. Nebel Håndværk & Handelsstandsforening. 

Formanden for Blaabjerg Udviklingsråd er helt enig.

- Det er altså træls at have sådan en øjebæ midt i byen, siger Bjarne Buhl.

Borgmester i Varde kommune, Erik Buhl, (V), har lovet at se nærmere på sagen. Borgerne håber nu, at kommunen vil købe bygningen tilbage og sørge for, at den enten bliver taget i brug igen - eller revet ned

 

Ved du, hvem du vil stemme på? Ta´ testen og find din kandidat her:

tvsyd.dk/kv17/kandidattest