TV der bevæger dig

Hver fjerde landsstævne-deltager kommer fra Syd- og Sønderjylland

Her ses Efterskoleholdet 2013 under deres opvisning på Blue Water Arena i Esbjerg.

20 syd- og sønderjyske efterskoler sender til sammen 2.321 elever til DGIs landstævne i Aalborg den sidste weekend i juni. Det har Efterskoleforeningen opgjort for TV SYD.

Dermed bliver det samlede deltagerantal fra TV SYDs område 7.171, da der er tilmeldt 4.850 deltagere fra foreningerne under de tre DGI-landsdelsforeninger i Syd- og Sønderjylland.  

Læs også Syd- og Sønderjylland sender 5000 deltagere til DGIs Landsstævne

Med 199 deltagere sender Flemming Efterskole flest til Aalborg med Vojens Gymnastik – og Idrætsefterskole på 2.-pladsen med 182 - og Vesterlund Efterskole indtager tredjepladsen med 177 deltagere.

I alt 6700 efterskoleelever og 700 lærere fra 61 efterskoler hele Danmark deltager i Landsstævnet og vil være med på det, der efter alt at dømme bliver verdens største opvisningshold.

De bliver en del af et stort fællesskab og slutter skoleåret af med en god oplevelse, der sandsynligvis også planter et frø hos mange om, at de også næste gang skal til landsstævne

Ole Vind, forstander på Flemming Efterskole

Ole Vind, der er forstander på Flemming Efterskole, der har hjemme nordvest for Hedensted, finder det helt naturligt, at efterskolerne sender så mange unge til Landsstævne 2017. 

- De bliver en del af et stort fællesskab og slutter skoleåret af med en god oplevelse, der sandsynligvis også planter et frø hos mange om, at de også næste gang skal til landsstævne, siger Ole Vind til TV SYD.

 

Fakta om DGI Landsstævne:

  • Landsstævnet har mere end 25 idrætter og flere end 400 aktiviteter.        
  • 25.127 aktive mennesker fra hele Danmark vil strømme til Aalborg, når Danmarks største breddeidrætsevent løber af stablen 29. juni til 2. juli. 
  • Selv når man ikke tælle efterskoleeleverne med, så er 30 procent af deltagerne mellem 15 og 25 år gamle.
  • Landsstævnet arrangeres i et tæt samarbejde mellem DGI og Aalborg Kommune.
  • Landsstævnet i Aalborg har et budget på ca. 70 millioner kroner. Heraf har DGI ansvaret for 25 millioner kroner. 
  • I 2013 var Esbjerg værtsby for 23.280 deltagere og op mod 100.000 tilskuere til aktiviteterne alene på Blue Water Arena.

 

 

 

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu