TV der bevæger dig

Hvert fjerde barn i Flensborg vokser op i fattigdom

Nye tal fra Flensborg viser, at en ud af fire børn under 15 år lever i fattige familier. Mest markant er bydelen Neustadt, hvor tallet er 60 procent.

Hvert fjerde barn under 15 år i Flensborg lever i en familie, som helt eller delvist lever af sociale ydelser. Det viser nye tal fra Flensborgs Sozialatlas 2015.

Tallene viser, at 27,8 procent af alle børn under 15 år i byen, eller hvad der svarer til ca. 3000 børn, er en del af en familie, som får penge fra Hartz IV-ordningen, der sikrer tyskerne et økonomisk grundlag. Det vil sige, at familien tjener så lidt, at de er nødsaget til at få hjælp af den tyske stat.

Hjælpen i Hartz IV-ordningen består som udgangspunkt af 399 euro, hvad der svarer til omkring 3000 kroner – og hertil kommer så børnepenge og hjælp til husleje oveni.

I bydelene i Flensborg er der også stor forskel på antallet af fattige børn, viser undersøgelsen. I Tarup-bydelen er der eksempelvis 2,3 procent, mens tallet for bydelen Neustadt er 60 procent.

Fattigdomsgrænsen i Tyskland er på omkring 1000 euro eller 7500 kroner om måneden for enlige – det vil sige omkring 90.000 kroner om året. Til sammenligning er fattigdomsgrænsen i Danmark ifølge Økonomi- og Indenrigsministeriet på 50 % af medianindkomsten. I 2013 vil man derfor falde under fattigdomsgrænsen, hvis man havde en disponibel indkomst på under 103.200 kroner om året.

Ifølge de seneste tal fra Økonomi- og Indenrigsministeriet er der 7300 fattige børn i Danmark, hvad der svarer til 0,7 procent af de danske børn.

Du kan selv se på dette kort, hvordan de fattige børn fordeler sig i Flensborg. Hold musen henover og klik på de røde cirkler.

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden