17-årige flygtninge samles på asylcentre

Fra 15. marts flytter 60-65 unge asylansøgere ind på asylcentret i Hviding. De 17-årige samles nu på to centre i Danmark.

Asylcentret i Hviding er gået i gang med at flytte nogle af beboerne til andre afdelinger for at give plads til de 17-årige unge, der fremover skal bo her.

quote

Ideen med at samle de 17-årige er at selvstændiggøre dem

Erik Blume Jepsen, afdelingsleder,  AsylSyd Hviding

Der er tale om 60-65 unge asylansøgere. Uledsagede. Unge der er kommet til Dannmark uden mor eller far eller anden tæt familierelation.   

De unge kommer fra børnecentrene rundt om i Danmark. Det gælder for eksempel fra Tønder og Toftlund. Nu samler man de 17-årige på to centre. Den ene i Brovst i Jammerbugt Kommune. Den anden i Hviding i Esbjerg Kommune.

- Ideen med at samle de 17-årige er at selvstændiggøre dem. Gøre dem bedre klar til voksenlivet enten på et voksencenter eller, hvis de senere skal ud at bo selv, siger afdelingsleder Erik Blume Jepsen, AsylSyd i Hviding.

Med de uledsagede unge skal der nu være døgnvagt på asylcentret i Hviding. Det har der ikke været tidligere. Centret har derfor netop ansat 12 personer.

De 17-årige unge, der nu bor på asylcentret, skal fortsat gå i skole i Ribe. Mens de 17-årige, der er tilknyttet centrene i Tønder og Toftlund fortsat skal gå i skole i Nørre Løgum og må tage bussen fra Hviding.

De unge har som mindreårige en bisidder – eller repræsentant – til at hjælpe med deres asylsag i Udlændingestyrelsen. Men afdelingsleder Erik Blume Jepsen håber, at de unge bliver involveret i foreninger med fysiske aktiviteter.

- Der er ingen tvivl om, at fysiske aktiviteter hjælper på de traumer, de kan have. Og på det savn, mange af dem har. Savnet af familie, venner og deres hjemland, siger Erik Blume Jepsen.

Indflytningen sker fra den 15. marts.