Flensborg Avis dokumenterer: Så nemt er det at undgå grænsekontrollen

I en video illustrerer Flensborg Avis, hvordan grænsekontrollen er og bliver stikprøvekontrol og intet andet. Faktisk behøver man blot at bevæge sig få meter væk fra de faste kontrolposter, hvis man vil uset ind i Danmark.

Når grænsekontrollen udløber 12. november, står regeringen klar med endnu en forlængelse af kontrollen - den ottende i rækken siden den blev indført tilbage i januar. Onsdag understregede integrationsminister Inger Støjberg (V) overfor TV SYD vigtigheden af at opretholde kontrollen.

- Der er en meget, meget stor andel af flygtninge og immigranter i Tyskland, der stadigvæk er uregistrerede, som vi jo ikke ved, om vil søge hertil, hvis det er, at vi ikke har grænsekontrol, lød det bl.a. fra Inger Støjberg.

Men grænsekontrollen er blot en stikprøvekontrol og nu illustrerer Flensborg Avis i en video, hvor nemt man kan snige sig uden om grænsekontrollen. I videoen ser man bl.a., hvordan journalisten uset krydser grænsen til fods ved Kruså få meter fra  stikprøvekontrollen. Journalisten krydser også ubevogtede overgange vestpå i bil.

Se indslaget fra Flensborg Avis, hvor reporteren illustrerer hvor nemt man kan snige sig uden om kontrollen. Foto: Flensborg Avis.

Hos grænsepolitiet er man bevidst om hullerne i grænsekontrollen.

- Det er jo en stikprøvekontrol, der bliver fortaget ved udvalgte overgange. Vi har fået udstukket nogle retningslinier fra politikerne, som vi følger, siger grænsepolitiet i Syd- og Sønderjyllands Politikreds til TV SYD.

Grænsekontrollen udløber den 12. november, hvilket også gør sig gældende for Østrig, Tyskland, Norge og Sverige.

TV SYD arbejder på at få politiske til kommentarer til hullerne i grænsekontrollen. 

Grænseovergangen ved Sæd på et af de tidspunkter, hvor den er ubevogtet.
Grænseovergangen ved Sæd på et af de tidspunkter, hvor den er ubevogtet.