TV der bevæger dig

Hvordan skal dronning Gunhild bo?

Spinderihallerne i Vejle som skal være kulturhistorisk museum.

Vejle Museum har indbudt til arkitekter til at komme med forslag til, hvordan moseliget - kendt som Dronning Gunhild - skal præsenteres i fremtidens kulturhistoriske museum i Vejle.

Et nyt kulturhistorisk museum skal i løbet af de næste to år have til huse i de gamle Spinderihaller i Vejle. De gamle fabrikshaller er i disse år blevet bygget om til et kulturelt kraftcenter.

Seks fantastiske fortællinger

Museet har seks grundelementer, som skal udgøre den permanente udstillinger.

- Det bliver seks fantastiske fortæller, der hver især rummer et stort formidlingspotentiale, noterer Ove Sørensen, museumsleder.

Mosens kraft

Det seks fortællinger er bl.a. om "mosens kraft" - om moseliget Dronning Gunhild og andre mosefund fra Vejles opland - og om mosens evne til at bevare genstande fra oldtiden.

Der bliver også en afdeling om Danmarks Manchester - Vejles historien som industriby med fokus på tekstilindustrien. Meget apropos lokalerne i Spinderihallerne.

Kreativt miljø

De øvrige scenarier handler om Moulin Rouge og forlystelseslivet i Vejle i 50'erne, om skibsfartens betydning i 1500-tallet og et om en landsbyfamilies vilkår fra jernalderen til vikingetiden.

- Miljøet i Spinderihallerne er kreativt, innovativt og dynamisk. De fysiske rammer er åbne, æstetisk spændende og alternativt indrettet.

- Det stiller helt specielle krav til udstillingskonceptet for det nye kulturhistoriske museum. Det skal leve op til publikums forventninger om at møde et nyskabende og alternativt indrettet museum ? og ikke mindst leve op til dynamikken, innovationen, æstetikken og forventningerne om samarbejde med aktørerne i Spinderihallerne og med spændende, eksterne partnere, siger Ove Sørensen.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden