Hvornår bliver storkeungens næb rødt?

Måske har du lagt mærke til det. Storkeungens næb er ikke rødt som forældrenes, men sort.

Storkeungen Alfred har ikke rødt næb som sine forældre. Og han kan godt væbne sig med tålmodighed, for der kan nemlig gå lang tid inden Alfred får sit røde næb.

- Det går faktisk et års tid endnu, før dens næb bliver rødt, forklarer Mogens Lange fra Storkene.dk til TV SYD og fortsætter:

- Det sker ikke fra den ene dag til den anden. Det sker gradvist, at det bliver mere og mere rødt. I nogle tilfælde kan man bruge farven på næbet til at se, hvor gamle de er, siger han. 

Til gengæld er næbet ikke det eneste, der skifter farve. Lige nu har Alfred også sorte ben. 

quote

Det sker ikke fra den ene dag til den anden. Det sker gradvist, at det bliver mere og mere rødt

Mogens Lange, Storkene.dk

- Samtidig med, at næbet skifter farve, så følger benene nemlig med. Lige nu er de cirka lige sorte, og de ender også med at være røde, siger Mogens Lange.

Helt præcist hvorfor storkeunger bliver født med et sort næb, findes der ifølge Mogens Lange ikke nogen forklaring på, men han gætter på, at det har noget med fuglens kønsmodenhed at gøre.

- Det er jo meget normalt for fugleunger, at have andre farver, når de er unge. At dens næb bliver rødt, kan have noget at gøre med, at den vil signalere, hvor smuk den er. Der er bare ikke nogen grund til at signalere det, når den ikke er kønsmoden endnu, afslutter han.