Hyllested: Drop pervers og umenneskelig førtidspensionsreform

Henning Hyllested opfordrer forligspartierne til at opsige forliget om førtidspension. Han mener, at det har udviklet sig helt forkert.

TV SYD fortalte torsdag aften om 21-årige Sebastian Wind Pedersen, der bliver sendt i jobafklaring af Tønder Kommune, til trods for at han ikke kan magte det – og hans forældre derfor har søgt om førtidspension.

Eksemplet overrasker ikke Enhedslistens folketingsmedlem Henning Hyllested, der er medlem af Beskæftigelsesudvalget.

- Det er resultatet af den førtidspensionsreform, som blev gennemført i 2013, sagde Henning Hyllested til studievært Søren Vesterby.

quote

Man piner den sidste arbejdsevne ud af folk – uanset hvor syge de er og hvilke diagnoser de har. Det er helt perverst og umenneskeligt.

Henning Hyllested, MF og medlem af Beskæftigelsesudvalget, Enhedslisten

Reformen blev vedtaget i 2012 af den daværende regering Socialdemokratiet og SF med støtte fra Venstre, Konservative og Liberal Alliance. Enhedslisten og Dansk Folkeparti holdt sig udenfor forliget.

- Vi advarede allerede dengang om, at konsekvensen ville blive evindelige ressourceforløb og arbejdsprøvninger. 

Han mener, at forløbene har udviklet sig helt forkert.

- Man piner den sidste arbejdsevne ud af folk – uanset hvor syge de er og hvilke diagnoser de har. Det er helt perverst og umenneskeligt, mener Henning Hyllested.

Han mener ikke, at Tønder Kommune adskiller sig fra mange andre kommuner.

quote

Opsig nu det forlig. Træd ud af det.

Henning Hyllested, MF og medlem af Beskæftigelsesudvalget, Enhedslisten

- Vi ser gang på gang, at kommunerne henviser til, at de bare følger loven. Man burde nærmest politianmelde forligspartierne bag loven.

Men hvad vil du så gøre ved problemet?, spurgte studievært Søren Vesterby.

- Vi har sagt til Socialdemokratiet og SF: Opsig nu det forlig. Træd ud af det. Så er bordet gjort rent efter næste valg, så vi kan lave noget andet på området, slutter Hyllested.

Tønder Kommune kan ikke udtale sig i den konkrete sag, men fastholder at alle borgere ifølge beskæftigelsesloven skal have deres arbejdsevne afklaret, hvis de ønsker pension.