TV der bevæger dig

Hyllested: Motorveje gavner ikke - det har Enhedslisten sagt i årevis

Lad os håbe, at KRAKAs analyse kan bringe lidt realisme ind i debatten om motorveje, siger Henning Hyllested fra Enhedslisten.

Motorveje skaber ikke vækst og jobs i landområderne, konkluderer tænketanken KRAKA i ny rapport. Det har vi sagt i årevis, siger Enhedslistens transportordfører.

Tænketanken KRAKAs seneste analyse viser, at motorveje er højst tvivlsomt som argument for vækst og arbejdspladser i landområder.

Lad os håbe, at KRAKAs analyse kan bringe lidt realisme ind i debatten om motorveje.

Det kommer ikke bag på Enhedslisten. I mange år har partiet sagt, at motorveje ikke nødvendigvis bidrager til vækst og arbejdspladser - nogle gange tværtimod. Til gengæld mener Enhedslisten, at motorvejen er med til at ødelægge natur og landskaber.

- KRAKAs analyse bekræfter, hvad Enhedslisten har sagt i årevis: motorveje skaber lige så meget afvandring og udtynding fra vores yderområder, som de skaber vækst og arbejdspladser. Indkøbene placeres i de store butikker og centre i de større byer, mens den lokale Brugs lukker. Virksomhederne flytter ind til motorvejen, og medarbejderne må pendle over større afstande, hvis de ikke flytter med, skriver Henning Hyllested i en pressemeddelelse.

Han mener samtidig ikke, at motorvejene løser trængslen.

- Flere og større motorveje betyder mere bilkørsel. Aldrig har vi haft så mange motorveje, og aldrig har trængslen være større. Biltrafikken eksploderer i disse år: 32 gange så hurtigt som togtrafikken.

Enhedslisten mener, at motorvejene fremmer privatbilismen, så man samtidig undergraver passagergrundlaget for den kollektive trafik - ikke mindst togtrafikken.

- Transportsektorens andel af CO2-udslippet i Danmark er steget, hovedsageligt på grund af vejtrafikken. Lad os håbe, at KRAKAs analyse kan bringe lidt realisme ind i debatten om motorveje.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden