By i byen begyndes

Tirsdag starter byggeriet af en ny bydel midt i Fredericia. 100 borgere står allerede på venteliste til en lejlighed.

Snart kan man købe eller leje sig en spritny lejlighed med adgang til en kanal midt i Fredericia. Men man skal være hurtig, for de første 100 har allerede skrevet sig på venteliste til en almen bolig i det nye boligbyggeri midt i Fredericia.

Tirsdag går byggeriet af en helt ny bydel lige midt i Fredericia for alvor i gang. En ny kanal er blevet bygget i løbet af det seneste år, og nu starter byggeriet af det første hus i den nye bydel.

Der har ellers været en del modstand mod den nye bydel. Blandt andet fordi den kommer til at ligge tæt på Shell-raffinaderiet i Fredericia.

- Alle de nødvendige tilladelser er hentet, og det er vurderet fra den ene ende til den anden, at der er ingen fare ved at ligge så tæt ved raffinaderiet. Det kan man også se på antallet af folk, der gerne vil bo hernede, at det er et attraktivt område, siger næstformand i boligselskabet og bygherre Futura Fredericia,  Henning Due Lorentzen til TV SYD.

Borgmester i Fredericia Kommune Jacob Bjerregaard, var med for at tage det første spadestik til byggeriet. - Jeg er glad. Det er en stor dag for Fredericia, siger Jacob Bjerregaard til TV SYD.

Huset døbes Frederikshuset efter Kong Frederik d. 3., der grundlagde Fredericia i år 1650. Frederikshuset kommer efter planen til at rumme 41 almene boliger, 13 ejerlejligheder og 600 km2 kontorer.

Bydelens første hus forventes at stå færdigt i slutningen af 2016, men hvornår resten af bydelen står færdig, tør borgmester Jacob Bjerregaard ikke gisne om. - Det er ikke det vigtige, om der går 15 eller 20 år. Det vigtigste er, at vi nu er kommet i gang, siger Jacob Bjerregaard til TV SYD.