I dag: Aabenraa. Efter jul: Kandahar

Arne Nielsen har kun to arbejdsdage tilbage, så rejser han til Afghanistan for at arbejde i seks måneder som portør.

Alt i mens de fleste dansker stresser over julegaver og julebord, så har Arne Nielsen fra Grøngrøft ved Gråsten andet at se til. For anden juledag rejser han til Afghanistan for at arbejde i seks måneder.

Arne Nielsen har i 29 år arbejdet som portør på Aabenraa Sygehus, et arbejde han skal fortsætte med i FN-campen i Kandahar, Afghanistans anden største by.

- Først og fremmest så bliver det jo en anden oplevelse. Jeg får mulighed for at komme ud og prøve noget andet. Nu har jeg været her i 29 år, så det vil være rart at prøve at komme ud og kigge sig om i den store verden, siger Arne Nielsen til TV SYD.

Afghanistan har været i krig de seneste 13 år, så det er en helt anden hverdag der venter for Arne Nielsen de næste seks måneder. Men det tager den nuværende kapelportør helt rolig.

- Der kan også ske en masse herhjemme. Du kan falde ned med flyveren, eller slå dig på vej op i flyveren. Hvis man hele tiden skal gå og spekulere og sådan noget, så kan man ligeså godt blive i seng, siger Arne Nielsen til TV SYD.