TV der bevæger dig

I denne uge har politiet særligt fokus på din fart

Fartkontroller har en præventiv effekt hos bilisterne, fortæller leder af færdselsafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi, vicepolitiinspektør Knud Reinholdt. I denne uge er der ekstra fokus på de bilister, der kører for stærkt.

Politiet vil i denne uge have ekstra fokus på de bilister, der lader foden hvile for tungt på speederen.

Læs også Udenlandsk narkobilist fik stor bøde

Læs også Spøgelsesbilist er fundet

Klip, klip, klip.

I 2017 uddelte Syd- og Sønderjyllands Politi 4.037 klip i kørekortet til bilister, der kørte mere end 30 procent hurtigere end den tilladte fartgrænse.

Det tal vil politiet meget gerne have bragt ned. I denne uge sætter politiet ind med ekstra fartkontrol, der skal være med til at øge sikkerheden i trafikken.

- Vi ved, at selv små overskridelser af hastigheden øger risikoen for dødsulykker. Ikke mindst har bilisterne sværere ved at bremse i tide, jo hurtigere de kører. I tilgift ved vi, at politiets fartkontroller har en præventiv effekt, de får bilisterne til at holde mere øje med speedometeret, siger leder af færdselsafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi, vicepolitiinspektør Knud Reinholdt, i en pressemeddelelse.

Den øgede fartkontrol i denne uge får følgeskab af den landsdækkende fartkampagne ’Sænk farten – før det er for sent’, som Rådet for Sikker Trafik står bag sammen med en rækker kommuner. 

Bag om kampagnen

Politikredsens øgede fokus på for høj fart er et led i både en national og en europæisk kampagne, der skal få bilisterne til at sænke hastigheden.

Politiet landet over vil i løbet af ugen sætte ind med kontrol med fotovogne samt mobile kontroller, hvor betjente på motorcykel og i bil holder øje med de bilister, der har en lidt for tung speederfod. For høj fart er et af politiets hovedindsatsområder sammen med uopmærksomhed og spritkørsel.

 

 

 

Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App