I disse kommuner får du penge for at passe egne børn

Bor du i Fredericia kan du få, i Tønder må du undvære. Kun halvdelen af de Syd- og Sønderjyske kommuner giver tilskud til at man kan passe egne børn.

Mødre og fædre i Fredericia kan vælge vuggestuen fra, og i stedet selv få penge for at passe egne børn derhjemme. De får hele 5972 kroner mere om måneden end forældre i Tønder får, hvis de vælger at passe deres egne små børn i stedet for at sende dem i vuggestue.

I Tønder kan forældre nemlig slet ikke få tilskud til pasning af egne børn.

Det kan de heller ikke i seks andre kommuner i Syd- og Sønderjylland.

Alle kommuner giver tilskud til, at man kan ansætte en privat børnepasser, men hvis man gerne vil passe sit barn selv, er der stor forskel på, om man overhovet kan få et tilskud, og hvis man kan, hvor stort tilskuddet er.

I Vejle og Varde kommune kan man fx få et tilskud på 3500 kr. pr. barn, mens tilskuddet i Fredericia er 5972 kr. og i Esbjerg er tilskuddet på 5523 kr.

Det er lov om dagtilbud, der dikterer, hvad kommunerne må og ikke må på området. Og ifølge lov om dagtilbud er det op til kommunerne selv at bestemme, om de vil give tilskud til, at forældre kan passe børn i eget hjem.

Man kan ikke få tilskuddet, hvis man samtidig får andre offentlige ydelser, eller hvis man får løn samtidig. Man kan altså ikke sidde hjemme og arbejde, og samtidig få tilskud til at passe sit barn.

Man kan også maksimalt få tilskuddet i et år pr. barn, og tidligst fra barnet er 24 uger. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.

Disse kommuner giver tilskud til pasning af egne børn under tre år

Esbjerg :         5523 kr.
Fanø:               Ja, men beløb ikke oplyst
Fredericia:   5972 kr.
Haderslev:   5043 kr.
Hedensted: 5556 kr.
Varde:            3500 kr.
Vejle:              3500 kr. 

Disse kommuner giver IKKE tilskud til at passe egne børn.
Billund
Horsens
Kolding
Sønderborg
Tønder
Vejen
Aabenraa