TV der bevæger dig

I Haderslev laver plejecentrene selv maden

De ældre på Plejecenter Kong Frederik IX i Haderslev spiser med god appetit.

De ældre borgere i Haderslev Kommune får ikke maden leveret udefra. De får frisksmurt smørrebrød og mad fra det plejecenter, hvor de bor.

Mens ældre borgere på plejecentrene i nogle kommuner får leveret den vakuumpakkede mad udefra fra et central køkken, har politikerne i Haderslev Kommune valgt en anden løsning.

Allerede den 1. januar 2013 begyndte alle plejecentre selv at lave mad til beboerne i stedet for at få maden leveret. For eksempel på Plejecenter Kong Frederik IX i Haderslev.

Her bor 10-14 ældre i hvert leve-bo-miljø. De kommer jævnligt forbi køkkenet og får en snak med køkkenpersonalet om maden, som bliver lavet fra bunden af gode råvarer.

De fleste ældre, der bor i eget hjem, modtager mad fra Fælleskøkkenet Elbo I/S. Det ejes og drives af fire kommuner: Kolding, Fredericia, Middelfart og Haderslev.

- Vi har på sidste udvalgsmøde prøvesmagt maden fra Elbo-køkkenet, og vi var godt tilfredse. Men udover den gode smag har vi fokus på oplevelsen og stemningen ved måltidet, da det er et vigtigt element i forhold til de ældres appetit, fortæller formand for Voksenudvalget Holger Mikkelsen.

Som på plejecentrene kan de ældre i eget hjem få hjælp til at smøre deres smørrebrød, men det sker altid samme dag, som det skal spises. Ved at maden bliver smurt i borgernes hjem, er der mulighed for at snakke med hjemmehjælperen om, hvad der skal på brødet.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden