By i oprør over udvisning

En palæstinensisk/jordansk familie fra Jelling står til at blive udvist og splittet op. Den beslutning valgte byens borgere søndag at demonstrere mod.

Efter syv år i Danmark står en palæstinensisk/jordansk  familie fra Jelling foran udvisning. Familien Shamasneh flygtede fra Palæstina til Danmark i 2010. Allerede i november samme år gav Flygtningenævnet familien afslag på asyl, da nævnet vurderede, at familien ikke var forfulgt. Siden har familien uden held forsøgt at få omgjort den afgørelse.

Derfor står de til at skulle forlade landet. Men familien er vellidt blandt Jellings borgere, der slet ikke finder udvisningen rimelig. Derfor valgte 500-600 mennesker at demonstrere mod udvisningen søndag eftermiddag.

Blandt de fremmødte borgere var Jens Ejner Christensen, der bor i Jelling og er borgmester (V) i Vejle Kommune. Han deltog som privatperson og har ikke stort til kendskab til sagen, som han dog finder underlig.

- Jeg ved, at de sager, der kører i udlændingestyrelsen, er vanskelige sager. Men syv års ventetid - det virker for mig som meget lang tid. Hvis man så også vil skille en familie ad, efter de er blevet udvist, det er simpelthen umenneskeligt, siger han til TV SYD.

Faderen i familien kommer fra Palæstina og moderen fra Jordan, derfor bliver de udvist til hvert deres land. Parret har tre børn på 11, 13 og 15 år, der alle taler dansk og deltager i samfundet. De rejser efter planen med deres far til Palæstina.

Borgmesteren håber folk vil bruge de kontakter, de har, der kan være med til at hjælpe familien, selv vil han tage fat i sine kollegaer.

- Det jeg kan gøre er at tage fat i nogle af de politiske kontakter, jeg har fra min tid på Christiansborg for at se, om der findes løsninger på sådan en sag her, siger Jens Ejner Christensen til TV SYD.

Familien venter lige nu på svar fra Udlændingestyrelsen om, hvornår de skal rejse ud af landet.