Ida Marie øver sin konfirmation en sidste gang

I weekenden er Haderslev Domkirke fyldt med forventningsfulde konfirmander. Her skal eleverne fra 8. klasse fra Realskolen konfirmeres.

Eleverne fra Haderslev Realskole er i gang med en sidste generalprøve inden den store dag lørdag.

Ida Marie Thomsen fra 8. d på Haderslev Realskole er en af de mange unge, som skal konfirmeres, og hun synes det er lidt mærkeligt, det nu er hendes tur.

quote

Jeg har altid syntes, at der var virkelig lang tid til, og så er det lige pludselig min tur

Ida Marie Thomsen, 8. d, Haderslev Realskole

- Jeg har altid syntes, at der var virkelig lang tid til, og så er det lige pludselig min tur, fortæller Ida Marie Thomsen.

Konfirmationsritualet blev indført tilbage i 1736 og markerer overgangen fra barn til voksen. 

Ordet konfirmation betyder bekræftelse og er de unges mulighed for selv at bekræfte deres egen dåb. Selvom konfirmationen snart har 300 år på bagen,  er den ifølge domprovsten stadig uhyre relevant.

- I en tid hvor tingene kører så stærkt, og de unge har ansvaret både for egen succes men også fiasko, hører de unge i kirken, at de er elskede, fordi de er Guds børn. De skal ikke først præstere for at være elsket. Det tror jeg virkeligt, at unge har meget brug for i dag, siger domprovst ved Haderslev Domkirke, Torben Hjul Andersen.

Det er da også et af de budskaber, der har hængt ved Ida Marie efter et års konfirmationsforberedelse.

- Man har også lært, at man skal tro lidt mere på sig selv. Og gøre det, man drømmer om, forklarer Ida Marie Thomsen.

quote

Her i kirken hører de unge, at de er elsket, fordi de er Guds børn, og at de ikke først skal præstere for at være elsket, det tror jeg virkelig at unge har meget brug for i dag

Torben Hjul Andersen, domprovst, Haderslev Domkirke

Selvom Gud er en del af konfirmandernes bevidsthed, så er der da også andet, der fylder her et par dage inden den store dag

- Jeg glæder mig da til at se, hvordan det virkelig er, når alle sådan sidder i kirken,  og så glæder jeg mig da også til min fest bagefter, fortæller Ida Marie.