Ida planter et træ for at redde jorden

Den 12-årige pige gav i dag sit lille bidrag til at sikre, at der bliver gjort noget ved klimaforandringerne.

Det er kun et lillebitte skovfyrtræ, men hvis bare der bliver plantet rigtig mange af dem, så kan flere træer være en del af den løsning, der skal til for at gøre noget ved den CO2-udledning, som truer klimaet.

- Det handler om fotosyntese, træerne har brug for os, og vi har brug for træerne, siger Ida Brunnenberger til TV SYD.

Ida går til dagligt i 6. klasse på Sønderskovskolen i Sønderborg og var sammen med klassekammeraterne afsted med spaden for at være med til at plante nye træer.

quote

Jeg synes, det er et rigtig godt projekt, at vi passer lidt på vores jord og der hvor vi lever

Ida Brunnenberger, 6.kl. Sønderskovskolen, Sønderborg

For Ida Brunnenberger er det en vigtig opgave, der betyder noget for hende. Hun er nemlig glad for naturen og mener, der skal passes godt på den.

Når det lille skovfyrtræ engang bliver stort, så har det brug for CO2.
Når det lille skovfyrtræ engang bliver stort, så har det brug for CO2.

 

- Jeg synes, det er et rigtig godt projekt, at vi passer lidt på vores jord og der hvor vi lever, siger Ida Brunnenberger til TV SYD.

I den første uge af november er det planen, at der bliver plantet 35.000 træer på skoler og skove over hele landet. Det sker som en del af klimakampagnen Genplant Planeten.

Formålet er også at vise børn og unge, at de selv kan gøre noget aktivt for at hjælpe klimaet. Træer i vækst optager CO2 fra luften, og det er godt for Ida og alle andre her på jorden.