Mandag blev krigens veteraner hædret

Varde hædrede sine soldater, som risikerer livet i alverdens brændpunkter.

Fra morgenstunden mandag blev de 38 danske soldater, som har mistet livet ved Danmarks deltagelse i konflikten i Afghanistan, mindet ved en flaghøjtidelighed i Oksbøllejren.

Senere mandag viste Varde Kommune  respekt for de udsendte soldater med en flagdag på byens torv, hvor der var parade og uddeling af medaljer til børn af de udsendte,  og mandag aften er der middag for alle veteraner på Varde Rådhus.

Som et særligt indslag fik 60 børn af veteraner eller tjenstgørende, som bor i Varde Kommune, mandag eftermiddag tildelt en børnemedalje. Det foregik ved paraden på Varde Torv, hvor der også vil være militære køretøjer fra Pansermuseet i Oksbøl.

quote

- Det betyder rigtigt meget, at veteranerne og deres familier bliver hædret og anerkendt på denne måde.

Peter Svane, kontaktofficer, Oksbøllejren.

- Det betyder rigtigt meget, at veteranerne og deres familier bliver hædret og anerkendt på denne måde. Det siger kontaktofficer i Oksbøllejren Peter Svane til TV SYD. Hør ham i klippet her:

Peter Svane, kontaktofficer, Oksbøllejren.

Der er rejst en mindesten i Oksbøllejren over de faldne soldater i Afghanistan. Stenen er bragt hjem fra den nu lukkede danske lejr, Camp Bastian,  i landet.

En mindesten er rejst i Oksbøllejren for de faldne soldater i Afghanistan.
En mindesten er rejst i Oksbøllejren for de faldne soldater i Afghanistan.
Foto: Michael Nielsen, TV SYD

Mandag 5. september er National Flagdag.  Her anerkender Danmark officielt de udsendte soldater og deres pårørende herhjemme.

Varde Kommune har:

  •   tre garnisioner
  • 1500 militære arbejdspladser
  • 700 veteraner

Også Fredericia, Aabenraa og Sønderborg fejrede veteranerne på den national flagdag.