Idrætsforeninger går sammen om at lave sportsskoler

Vamdrup If Håndbold og Vamdrup Gymnastikforening har slået pjalterne sammen, og tilbyder i denne uge tre dages aktiv ferie for skolebørn.

Konkurrencen om at trække flere og flere børn og unge ind i foreningslivet er stor, og det er der nu to idrætsforeninger i Vamdrup, der har taget konsekvensen af.

quote

Vi har fra håndbolds side i mange år siden kørt håndboldskoler og håndboldcamp, men vi har set dalende interesse og valgte derfor at lave nytænknng og gik så sammen med Vamdrup Gymnastikforening

Marit Petersen, bestyrelsesmedlem, Vamdrup If Håndbold

Vamdrup IF Håndbold og Vamdrup Gymnastikforening er gået sammen om at tilbyde skolebørn i 1.-5. klasse tre dages aktiv ferie med masser af boldspil, gymnastik og svømning - og det gør de, fordi de tror på, at de så kan trække flere børn til idrætsforeningerne:

Monique Ristorp Bertelsen er en af 47 børn, der har meldt sig til tre dages aktiv ferie i Vamdrup:

- Jeg spiller normalt virkelig meget fodbold, og håndbold synes jeg kunne være sjovt at prøve nu.

Målgruppen er elever fra 1. til 5. klasse, da klubberne mener, børnene skal prøve kræfter med flere slags idrætsgrene.

- Vi har fra håndboldklubbens side i mange år kørt håndboldskoler og håndboldcamp, men vi har set dalende interesse, og valgte derfor at lave nytænkning og gik så sammen med Vamdrup Gymnastikforening, fortæller Marit Petersen, der er bestyrelsesmedlem i Vamdrup IF Håndbold.

Og det virker på Monique Ristorp Bertelsen. Hun går i forvejen til fodbold, men overvejer nu at melde sig ind i en af de to foreninger også:

quote

Det har været sjovest at prøve håndbold, men jeg synes det hele har være sjovt faktisk

Monique Ristorp Bertelsen, 4. klasse, Vamdrup

- Jeg har nemlig tænkt over, om jeg vil gå til håndbold eller gymnastik, og så synes jeg, at det her kunne være en god måde, fordi man så kan prøve begge ting, og det synes jeg har været rigtig fedt.

Klubberne håber, at flere valgmuligheder betyder at chancen for at flere børn finder sportsgrene, de kan lide, stiger.

Tirsdag formiddag har budt på både håndbold og gymnastik, men der er også rundbold på dagsordenen.

Ifølge klubberne er det nødvendigt, at foreningerne gør noget nyt, da børneårgangene er små,- og der er meget at konkurrere med.

Monique overvejer lige nu, hvor hun skal melde sig ind, når ferien er forbi:

- Det har været sjovest at prøve håndbold, men jeg synes det hele har være sjovt faktisk.