Idrætslærere med koldsved

Fredag afgøres det om 9.-klassesprøven i år for første gang har idræt med. Idrætslærere føler sig slet ikke klar.

29 idrætslærere er i fuld gang på Bakkeskolen i Esbjerg. Nu skal de lære en masse om fremtidens idrætsundervisning - og om den nært forestående 9.-klasses afgangsprøve, som måske - måske ikke - betyder, at de skal føre deres elever op i faget idræt. For første gang nogensinde er faget blevet en del af prøven. Fredag afgøres det o 9.-klasserne på de danske folkeskoler skal op i idræt.

I Esbjerg Kommune har man her kort før afgørelsen sat et kursus i gang. Med inspiration og viden. Men idrætslærerne føler sig dårligt klædt på til opgaven.

- Det hele er kommet meget sent, og vi har fået for få informationer om kravene til eleverne til afgangsprøven, siger Ole Aas Jensen, der er idrætslærer på Bakkeskolen i Esbjerg.

Skolechef i Esbjerg Kommune Henrik Schou er ikke i tvivl om størrelsen af den udfordring, som kommunens skoler står med på baggrund af den nye 9-klasses prøve i idræt. Han siger:

- Man har hverken udviklet idrætslærerne eller arbejdet systematisk med at kvalificere undervisningen. Som fag har idræt stået stort set stille. De nye prøver er en betragtelig udfordring for os som organisation.