Igen pleje-kaos i Kolding

502 borgere i kolding, der har fået hjemmehjælp fra det private selskab Trekantens Regøring og Pleje, står nu uden hjemmehjælp. Firmaet har med få timers varsel valgt at opsige alle aftaler.

Opsigelsen betyder, at kommunens hjemmepleje og vikarer for tredje gang i år må tage over efter privat udbyder af hjemmeplejen, og det ærgrer formanden for Seniorudvalget Søren Rasmussen (DF):

- Jamen, det har jeg det da skidt med. Og jeg tænker først og fremmest på de ældre og handicappede, som skulle have hjælp, siger Søren Rasmussen til TV SYD.

De ældre vil komme til at opleve forsinkelser og uregelmæssigheder de kommende dage, men de 102 borgere, der har brug for personlig pleje, vil så vidt muligt få deres hjælp.

Aftalen med Trekantens Rengøring og Pleje udløb oprindeligt først ved årskiftet, hvor tre andre private aktører står klar til at prøve kræfter med hjemmeplejen.

Trekantens Rengøring og Pleje undlod i forbindelse med det seneste udbud at byde, da selskabet fandt de økonomiske forhold i udbudsmaterialet urealistiske.

Det seneste udbud fra Kolding Kommune indeholdt skærpede krav til virksomhedernes økonomiske sikkerhed, og derfor mener Seniorudvalgets formand Søren Rasmussen, at den aktuelle opsigelse netop bekræfter, at der var behov for et nyt udbud.

Søren Rasmussen medvirker direkte i TV SYDs nyhedsudsendelse kl. 19.30, hvor han vil uddybe situationen.