Ikke kun kamphunde kan aflives

Borgerne i Oksbøl har en god sag, når de kræver to ruhårde jagthunde aflivet efter at de skambed en tredie hund. Det åbner den nye, strammede hundelov mulighed for, siger Dansk Kennelklub.

- De er ikke kun kamphunde, som kan aflives, siger Vibeke Knudsen fra Dansk Kennelklub til TV SYD efter sagen fra Oksbøl. Uanset om det er en kamphund eller en puddel kan den efter loven aflives, hvis den angriber mennesker - eller skambider andre hunde. Og når der som i tilfælde i Oksbøl er tale om, at en hund er blevet syet i struben, må man tale om skambidning.

Politiet tøvede

Lisette Matthison blev overfaldet af to hunde, som kom springende over en hegn og gik direkte i struben på hendes egen hund. Samtidig væltede de en barnevogn og hendes søn trillede ud af barnevognen. Barnet kom ikke noget til ved den ublide medfart.

Politiet var tøvende, da Lisette Matthison vil anmelde overfaldet. DE konstaterede, at de to hunde ikke står på listen over uønskede hunderacer. Og når der ikke er tale om angreb på mennesker, mente politiet ikke, at hundene kan aflives. Men den afgørelse er Dansk Kennelklub ikke enig i. Det står direkte i lovteksten, at hunde skal aflives, hvis de skambider andre hunde, konstaterer Vibeke Knudsen.