TV der bevæger dig

Ikke sat penge af til at bekæmpe støj fra nye kampfly

I aftalen om indkøb af nye kampfly, som skal have base i Skrydstrup, er der ikke sat penge af til at bekæmpe støjen.De nye F 35 støjer dobbelt så meget som F 16.

Politikerne blev torsdag enige om indkøb af de nye kampfly, F-35. Undersøgelser viser, at de ultra-moderne (og noget tungere) kampfly støjer mere end de nuværende F-16. Målinger viser, at støjen fra F-35 er dobbelt så høj som  F-16.

-Som jeg er orienteret, vil støjen kunne holde sig inden for den nuværende miljø-godkendelsen, sagde socialdemokraten Jesper Petersen, der er valgt i Haderslevkredsen, fredag aften til TV SYD. Det må så vise sig, om det stemmer.

- Skulle det så vise sig, at der er behov for at lave kompensationer – eller deciderede eksproprieringer – så må man tage højde for den problemstilling.

- Men vi vil forsvars- og sikkerhedspolitisk i Danmark have kampfly. Og de støjer. Så må man sørge for at tage de maksimale hensyn til dem, der er naboer. Det er det offer, vi må bringe iSyd- og Sønderjylland, når vi gerne vil være hjemsted for flyvestationen og de mange arbejdspladser, der følger med.

Der er i aftalen ikke sat penge af til at bekæmpe støj-gener. Nu skal Haderslev Kommune lave nye undersøgelser.

De nye kampfly kommer tidligst til Skrydstrup om fem år.

Forsvarsminister Peter Christensen (V) frygter ikke, at støjbelastningen. Han sagde i TV SYD fredag, at f.eks. træningen af piloter med mange starter og landinger kommer til at foregå i USA og ikke i Skrydstrup.

 

02:03

Jesper Petersen i TV SYD fredag aften: et offer, vi må give i Syd- og Sønderjylland.

Luk video

 

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden