Ild-tog kører mellem Vejle og Padborg

En ildsprudende drage, et festfyrværkeri eller ild på skinnerne. Når Banedanmark i næste uge får slebet sporskifter mellem Vejle og Padborg, kan naboer til jernbanen være heldige at få et glimt af ildtoget, der arbejder, når mørket falder på.

Seks italienske banearbejdere i et helt nyt sporskifteslibetog skal fra 10. til 17. oktober slibe sporskifter nær stationer, tidligere stationer og ved overhalingsspor mellem Vejle og Padborg. Når slibetoget er i aktion, kan de nærmeste naboer til banen ikke undgå at bemærke det: Toget hvæser og støjer, og der står gnister op fra sporskifterne.

De fleste finder det fascinerende at se det ildsprudende tog i aktion. Men nogle naboer er blevet forskrækkede.

- Vi har haft naboer, der ringede til os eller politiet, fordi de troede, at der var ild i et tog eller på skinnerne. Men så har det bare været slibetoget, der var i gang med at slibe sporskifter eller skinner, fortæller Pernille Skovrup, som har ansvar for det ildsprudende slibetog, der frem til starten af november sliber sporskifter forskellige steder i Danmark.

Slibe-togets køreplan

Slibetoget tilhører den schweiziske entreprenør Speno International og er helt nybygget. Det skal slibe skinner mellem Vejle og Padborg efter følgende plan:
Rødekro, Tinglev og Vejbæk den 10.-11. oktober
Børkop og Fredericia den 12.-13. oktober
Fredericia og Vejle den 13.-14. oktober
Taulov og Lunderskov den 14.-15. oktober
Rødekro og Padborg den 15.-16. oktober
Rødekro, Farris og Sommersted den 16.-17. oktober