Beredskab frygter blæsten ved plantagebrand

Ilden ulmer stadig i Lundgård Plantage, og lørdag morgen støder flere brandmænd til for hjælpe med at slukke den. Lige nu har brandfolkene særligt øje for den blæst, som kan komme i kølvandet på det varslede tordenvejr.

quote

Jeg frygter lidt den blæst, der opstår i kølvandet på det varslede tordenvejr, da det kan få ilden til at blusse op.

Lars Ry, indsatsleder, Trekantbrand

Det brænder stadig i Lundgård Plantage ved Hejnsvig nær Billund. Lige nu ulmer et område på 500 meter gange 500 meter, vurderer indsatsleder Lars Ry fra Trekantbrand.

- Ilden er under kontrol, men der skal ikke meget til, før den kan blusse op igen, fortæller Lars Ry til TV SYD. 

Fra at have haft omkring 80-100 brandfolk i aktion siden branden opstod fredag eftermiddag, er der lørdag morgen 18 mand i gang med efterslukningsarbejdet, og mere mandskab er på vej.

- Yderligere 12 mand er på vej herud for at hjælpe os med at få bugt med den ulmende ild. Selvom branden er under kontrol, skal der ikke meget til, for at den kan blusse op igen i sådan et skovområde med nåletræer og løvtræer, hvor alt er knastørt, siger indsatslederen, som blandt andet holder skarpt øje med det varslede uvejr.

- Jeg frygter lidt den blæst, der opstår i kølvandet på det varslede tordenvejr, da det kan få ilden til at blusse op, siger Lars Ry.

Branden i Lundgård Plantage opstod ved 17-tiden fredag, og i de første timer var den ude af kontrol. Først efter nogle timers arbejde fik brandfolkene kontrol over branden, som havde spredt sig over et område på omkring 1.000.000 m2. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.