Indbrudsbølge rammer det sydlige Jylland

 Indbrudstyve tømmer sommerhuse i Syd- og Sønderjylland som aldrig før. Det skriver Jydske-Vestkysten søndag. Det er lokale tyve, melder politiet.

En massiv indbrudsbølge skyller ind over sommerhusområderne i Syd- og Sønderjylland.

Aldrig tidligere har indbrudstyve plaget sommerhusejerne så meget, som det har været tilfældet i begyndelsen af dette år, skriver JydskeVestkysten.

- Tyvene har åbenbart fundet ud af, at der er et marked og noget at komme efter i sommerhusene, fortæller politiinspektør Lars Bræmhøj, der leder lokalpolitiet i Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Vi så tendensen begynde i slutningen af sidste år. Siden har det taget fart og er blevet meget voldsomt, tilføjer han.

Alene i årets tre første måneder har Syd- og Sønderjyllands Politi modtaget 319 anmeldelser om indbrud i sommerhuse. Det er en stigning på ikke mindre end 145 procent i forhold til samme periode sidste år.

Tyvene har især haft travlt i sommerhusområderne i Varde og på Rømø.

Siden årsskiftet har politiet haft særligt fokus på de mange indbrud i sommerhusområderne. Man har blandt andet nedsat en særlig indbrudsgruppe til specifikt at efterforske sommerhusindbrud.

- Vi er begyndt at køre en personrelateret efterforskning, hvor vi har kig på bestemte grupper af personer, og de gerningsmænd, vi hidtil har fået fat i, har vist sig stort set udelukkende at være lokale, fortæller Lars Bræmhøj.

Ifølge konsulent Ricardo Krogh fra Forsikringsselskabernes brancheorganisation, Forsikring & Pension, har tyvene ofte let spil, fordi sommerhusene ligger øde.

- Tyvene spekulerer i, at de i ro og mag kan tømme sådan et sommerhus for værdier, siger han til JydskeVestkysten.