Indbrudstyv overrasket: Truede med lommekniv

En 27-årig mand blev overrasket under indbrud i en lejlighed i Haderslev. Beboeren fulgte efter tyven, som truede ham med en lommekniv.

Syd- og Sønderjyllands Politi har i løbet af onsdag modtaget fem anmeldelser om indbrud i Haderslev. Plus forsøget i lejligheden kl. 22.45, hvor beboerne var hjemme.

Tyven stak af, men beboeren fulgte efter ham. Det opdagede tyven, som på Torvet i Haderslev vendte sig mod forfølgeren og viftede med en lommekniv.

Tyven forsvandt, men på grundlag af signalementet blev han anholdt på gaden i Haderslev lidt over midnat.

- Han bliver sigtet for trusler og for overtrædelse af våbenloven, siger vagtchef Jan Stokholm til TV SYD. De stod et stykke fra hinanden, så der var ikke umiddelbart fare for at forfølgeren kunne blive stukket.

Lederen af lokalpolitiet i Haderslev, vicepolitiinspektør Knud Kirsten, oplyser til TV SYD, at den 27-årig fremstilles i grundlovsforhør torsdag eftermiddag. Han sigtes for trusler på livet - og for det ene indbrud.

Politiet efterforsker, om den 27-årige måske står bag flere indbrud. Alene siden onsdag eftermiddag har der været tre indbrud i Haderslev.

- Og selv om lommekniven ikke er større end de tilladte syv centimeter, sigtes han også efter våbenloven, fordi man jo ikke må true med en lovlig kniv, fortsætter vagtchefen. Det er jo ikke en lovlig anvendelse?

Lokalpolitiet i Haderslev vurderer i løbet af dagen, om den 27-årig skal fremstilles i grundlovsforhør.