Indbrudstyve raserer kirke: - Det var et forfærdeligt syn

Ukendte indbrudstyve har begået hærværk i Tyrstrup Kirke. Lysestager fra 1700-tallet, et nyt kors og en gammel bibel var blandt andet smidt på gulvet.

Daniel Klestrup Bjærge var fredag morgen første mand på stedet, efter at der natten til fredag var indbrud i Tyrstrup Kirke ved Christiansfeld. Indenfor ventede ham noget af et syn.

- Vi var noget chokerede. Det var et forfærdeligt syn, siger Daniel Klestrup Bjærge, der er menighedskoordinator i Tyrstrup Kirke, til TV SYD.

Der var nok at tage fat på, supplerer vagtchef Jørn Lindhardt ved Sydøstjyllands Politi:

- Der er blevet stjålet et mindre, ukendt kontantbeløb, et nyt kors er blevet bøjet, en gammel familiebibel fra 1800-tallet er blevet revet i stykker, og der er tømt vand fra en brandslukker ud over den, fortæller han.

Sådan så det ud, efter at hærværksmænd raserede Tyrstrup Kirke.
Sådan så det ud, efter at hærværksmænd raserede Tyrstrup Kirke.
Foto: Daniel Klestrup Bjærge.

Derudover er flere dørkarme smadret, og gamle lysestager fra 1752 lå smidt på gulvet sammen med flere blomstervaser. Tyvene stjal også to bærbare computere, men de blev allerede torsdag fundet i en hæk nær Christiansfeld Skole.  

Sydøstjyllands Politi fortæller, at hærværksmændene er brudt ind gennem døren til præsteværelset.

- Hærværket er blevet begået af nogle indbrudstyve. De har sparket døren til et præsteværelse op og er kommet ind den vej, siger vagtchef Jørn Lindhardt til TV SYD.

Og i kirken ærgrer man sig over, at man nu skal bruge tid og ressourcer på at få repareret tingene.

- Vi har allerede en tømrer på sagen, så kommer der en maler. Derudover skal vi have en bogbinder til at kigge på vores bibel, og så skal en gørtler se på de buler og ridser, som messinglysestagerne har fået, siger Daniel Klestrup Bjærge. 

Erstatningskrav

Flere steder i kirken var der ifølge Daniel Klestrup Bjærge blodspor fra indbrudstyvene, som politiet har sikret sig dna-spor fra. Derudover har politiet også fundet flere fingeraftryk. Og han håber, politiet finder frem til gerningsmændene, så sagen kan blive afsluttet.

- Politiet har bedt mig om at opgøre vores erstatningskrav for alt det, som er ødelagt, og som skal repareres, siger Daniel Klestrup Bjærge.

Sådan så det ud, efter at hærværksmænd raserede Tyrstrup Kirke.
Sådan så det ud, efter at hærværksmænd raserede Tyrstrup Kirke.
Foto: Daniel Klestrup Bjærge.

Der er blevet ryddet op i kirken, for den skal allerede i brug i dag, hvor der skal afholdes et bryllup.

- Hvis man kigger helt tæt på, så kan man godt se, nogle af tingene har fået nogle ridser og buler, men heldigvis er kirken jo meget mere end de materielle ting. For os handlede det derfor om at få kirken hurtigt klar. Som man siger: The show must go on, fortæller Daniel Klestrup Bjærge. 

Se flere billeder i billedhjulet i toppen af artiklen.