Indkøbs-aftaler giver regioner store besparelser

45 millioner kroner hvert eneste år. Så meget vil Region Syddanmark spare på indkøb. Dermed løfter regionen sin del af de fem regioners fælles mål om samlet at spare 1 milliard kroner frem mod 2020.

Den fælles strategi for at nå det mål er netop blevet godkendt af regionsrådet i Region Syddanmark.

Region Syddanmark satte i 2014 et mål om at spare 20 millioner kroner på smartere indkøb. Ved udgangen af året var den faktiske besparelse på 42 millioner kroner. I årene frem mod 2020 er det regionens mål at finde besparelser på mindst 45 millioner kroner på indkøbsområdet. Hvert år, vel at mærke.

For 2015 ser det allerede lovende ud i Region Syddanmark. Indtil videre er der i år sparet 44 millioner kroner på indkøbsaftaler på blandt andet pacemakere, blodposer, madrasser og instrumenter til operationsbrug.

- Dermed tager vi en stor bid af den milliardbesparelse, som vi sammen med de øvrige regioner skal finde på indkøbsområdet. Men vi er sultne i Syddanmark, så hvis vi kan spare mere, end vi har sat som vores mål, så gør vi naturligvis det. For de penge, vi sparer på indkøb, kan komme vores borgere til gode, siger regionsrådsformand i Region Syddanmark Carl Holst (V).