Indsamling: Ung kvinde samler penge ind til begravelse

En brand i Vejen kostede tirsdag en 30-årig syrisk mand livet. Nu har en dansk kvinde startet en indsamling, så familien kan betale udgifter til begravelsen.

Indsamlingen er startet af Maya-Louise Ryom Nielsen fra Vejen, som også har lavet et opslag på Facebook, hvor hun appellerer til at give etr bidrag til begravelsen.

Hun kender via sit frivillige arbejde i "Venligboerne" som hjælper flygtninge i Vejen, flere af den afdødes venner,

- Indsamlingen skal hjælpe med at skaffe penge til begravelsen af den 30-årige familiefar, som omkom ved branden tirsdag, da familien ikke har de ca. 40.000 kroner, som den ønskede begravelse koster. Det er derfor, at  jeg vil hjælpe dem, og spørge venner, bekendte og folk, der bare kan undvære en 5'er eller en 10'er, eller hvad de nu kan, siger Maya-Louise Ryom Nielsen til TV SYD

- Kommunen betaler ca. 10.000 kroner til begravelsen, så familien mangler de sidste penge for at kunne betale alle regninger, derfor lagde jeg det på Facebook onsdag efter jeg havde talt med flere af den afdødes venner om, at de gerne vil hjælpe den nærmeste familie med de udgifter. 

I følge Maya-Louise Ryom Nielsen kom den afdødes kone til Danmark for kun tre måneder siden, hvor hun og de to børn ikke havde set deres mand og far i et år.

Branden opstod tirsdag i en lejlighed på Lærkevej 15 i Vejen. De to små børn på tre og fire år blev reddet ud og overført til Rigshospitalet til behandling for brandsår.

Kvinden, som er børnenes mor, blev overført til Kolding Sygehus, men skulle ifølge Maya-Louise Ryom Nielsen være overflyttet til Rigshospitalet for at kunne være sammen med børnene.