Indsatsleder: Vandet skød kloakdæksler op som badebolde

Pludselige regnbyger ramte lørdag eftermiddag et boligområde i det østlige Esbjerg med så stor voldsomhed, at vandet pressede kloakdækslerne op fra vejen, som om det var lette badebolde.

Sydvestjysk Brandvæsen og Beredskabsstyrelsen Sydjylland kæmpede lørdag eftermiddag og aften for at begrænse skaderne i området ved Ringen i det østlige Esbjerg. 

14 mand og syv køretøjer med kraftige pumper fra Beredskabsstyrelsen Sydjylland i Haderslev var i aktion til et godt stykke efter midnat. Deres pumper kan flytte18 kubikmeter vand i minuttet. 

quote

Det pressede brønddækslerne op i en halv meters højde over vejbanen, som om de tunge støbejernsdæksler var badebolde

Lasse Nygaard Christensen, indsatsleder, Sydvestjysk Brandvæsen.

- Hele området ved Ringen og Mandøgade ligger lavt - og der kom meget voldsom regn. Det fyldte hurtigt kloakkerne og pressede brønddækslerne op i en halv meters højde over vejbanen, som om de tunge støbejernsdæksler var badebolde, siger indsatsleder Lasse Nygaard Christensen, Sydvestjysk Brandvæsen, søndag formiddag til TV SYD.

Udover boligområder i Esbjergs østlige bydel ved Rørkjær blev også indkøbscentret Broen i midtbyen og kælderen på Politigården ramt af indtrængende regnvand - akkurat som det tidligere er sket denne sommer. 

Ifølge DMIs målinger faldt der op mod 50 millimter regn i går i Esbjerg-området. Regnen fordelte sig dog med store lokale forskelle, hvorfor der sandsynligsvis i området ved Ringen og Manøgade kan være faldet endnu større mængder.

Der faldt lørdag meget regn i og omkring Esbjerg, viser DMIs målinger.
Der faldt lørdag meget regn i og omkring Esbjerg, viser DMIs målinger.