Ingen europæiske tømmermænd: Esbjerg dukker FC Vestsjælland

På en fantastisk første halvleg slog Esbjerg ude FC Vestsjælland med 3-1. Jakob Ankersen scorede to gange.

Esbjerg spillede en blændende første halvleg i superliga-udekampen mod FC Vestsjælland. Sejren på 3-1, grundlagt af tre mål før pausen, var reelt aldrig i fare.

Esbjerg har ellers haft rigeligt at se til i sæsonåbningen med både Superliga og Europa League.

Vestjyderne har haft svært ved at præstere på bagkant af en kamp i Europa, så mandag aften var man på en mission efter sidste uges flotte 2-1-sejr over Standard Liege i Europa League.

Opgaven var dog ikke nem. FC Vestsjælland skulle gæstes, men træner Niels Frederiksen havde på forhånd efterlyst svaret på, om Esbjerg har mandskabet til at kæmpe på to fronter.

Frederiksen fik et ganske tydeligt svar fra sine tropper. Esbjerg var fra start til slut det bedste mandskab, mens FC Vestsjælland måtte halse efter.

Pauseføringen på 3-0 var helt på sin plads. De første to mål stod Jakob Ankersen for. Først hamrede han fladt bolden ind fra 25 meter, og siden vendte han rundt på en modspiller for sikkert at udplacere Thomas Mikkelsen fra feltets venstre side.

Siden ville også norske Mushaga Bakenga lege med. Med et afrettet skud fra 25 meter snød han totalt FCV-keeperen.

Ove Pedersens oprykkermandskab har i sæsonens første otte kampe vist sig dygtige til at komme tilbage, men med 0-3 ved pausen havde Slagelse-mandskabet travlt.

Det vidste hjemmeholdet, så blot et minut inde i anden halvleg lå bolden i Esbjergs mål. Men selvom målet gav FCV lidt luft, slap gæsterne kun kortvarigt det solide greb om kampen.

Esbjerg havde da også chancerne til at øge til både 4-1 og 5-1 i løbet af de sidste 45 minutter, men det blev ved de tre mål, gæsterne satte ind før pausen.

Sejren sender Esbjerg op på Superligaens andenplads, syv point efter førende FC Midtjylland. FC Vestsjælland skubbes ned på femtepladsen.