Ingen flygtninge i Sønderjylland er forsvundet

Mens politiet savner 300 flygtninge, der er kommet ind i Danmark via Rødby, så er ingen af de flygtninge, der er kommet ind over den sønderjyske landegrænse forsvundet for politiet, når de først er blevet registreret.

I Sønderjylland savner politiet ikke nogen af de, som er kommet til landsdelen de seneste dage.

Samlet set har Syd- og Sønderjyllands Politi modtaget mellem 275 og 285 udlændinge det seneste døgn. Alle er enten registreret eller befinder sig på de oprettede opholdssteder og afventer registrering

Cirka 250 personer er indkvarteret på en skole i Padborg, hvoraf over halvdelen har givet udtryk for, at de gerne vil videre til Sverige og dermed er blevet registreret.

- I løbet af natten har vi fået fat i yderligere 20 personer. 13 kom gående ved Padborg og syv ved Kruså. De befinder sig nu også på skolen i Padborg, siger Jan Lambertsen, vicepolitiinspektør hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

I alt er 30 personer asylansøgere fra kredsen sendt mod Center Sandholm i Birkerød.

Hvor mange der ønsker at søge asyl i Danmark, er der endnu ikke overblik over.

- Men umiddelbart er det vores indtryk, at over halvdelen ønsker at komme videre. Mange har Sverige som deres slutdestination, siger Jan Lambertsen.

Personer, der vil ansøge om asyl i Danmark, bliver overført til Sandholmlejren i Nordsjælland.En mindre gruppe er allerede blevet sendt af sted.