TV der bevæger dig

Ingen hjælp syd for Kolding

01:49

Home-Start er en organisation, der formidler hjælp fra frivillige til pressede børnefamilier

1 af 2

Home-start Familie kontakt er en organisation, hvor frivillige støtter pressede børnefamilier et par timer om ugen, for at undgå fx skilsmisser, sygemeldinger og andre kriser. Det findes afdelinger mange steder i landet, men ikke en eneste syd for kolding.

Det undrer Landskoordinator Lone Møller, som fortæller, at det er kommunerne selv, der skal tage kontakt til Home-Start og betale for opstarten. Derefter har kommunerne intet med hjælpen at gøre, så er det Home-Start, der søger for at koordinere hjælp til familierne fra de frivillige.

"Vi ved, at der er et kæmpe behov og hvis vi kunne hjælpe, så sparer vi kommunerne for en masse penge", siger Lone Møller.

I TV SYD´s område er der Home-Start afdelinger i Hedensted og Kolding , men altså ingen kommuner i Sønderjylland og Vestjyland har benyttet sig af tilbudet fra Home-Start. Derfor holdes et seminar i Vejle den 3. juni.

Naboer besøger i dag bl.a en familie i Hedensted Kommune, som for år tilbage tog imod hjælp fra Home-Start, ved at ha en frivillig, som hjalp med et par nyfødte tvillinger og vasketøjet et par timer om ugen og det betød bl.a , at de undgik risikoen for skilsmisse

Se med kl 15, 19.55 eller 22.35 på TV SYD +

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden