Ingen Lufthansa-fly fra Billund

Der er ingen Lufthansa-fly resten af mandag til og fra Billund. En pilot-strejke rammer tre afgange fra Billund mod Frankfurt.

Den varslede flystrejke blandt tyske Lufthansas piloter ventes mandag og tirsdag at få konsekvenser for 27 afgange ind og ud af Danmark. Det skriver branchemediet check-in.dk.

På Lufthansas ruter fra lufthavnene i København og Billund til Frankfurt og i modsatte retning vil i alt 27 afgange blive aflyst.

I Billund rammer det mandag afgangene kl. 10.50, 15.05 og 19.30, mens den tidlige morgenafgang kl. 06.05 blev afviklet planmæssigt. Fra Frankfurt er afgangene klokken 13, 17 og 21.50 aflyst.

I morgen tirsdag aflyser selskabet tre ud af fire afgange, dog gennemføres afgangen kl 8.45 fra Frankfurt. Dette fly returnerer fra Billund kl. 10.50.

Ifølge fagforeningen Vereinigung Cockpit nedlægger medlemmerne arbejdet til tirsdag klokken 23.59. Piloterne er uenige med Lufthansa om pensionsordningerne.

Piloterne har flere gange strejket i den seneste tid. Det er den ottende strejke siden april. I september strejkede piloterne, mens piloter i Lufthansas lavprisafdeling, Germanwings, i august nedlagde arbejde.

Det kostede selskabet 10 millioner euro, eller hvad der svarer til omkring 75 millioner kroner.

91088.jpg