"Under Sandet" gik glip af Oscar

Natten til mandag blev de gyldne oscarstatuetter uddelt, men ingen danske, eller syd- og sønderjyske, film fik en statuette med hjem.

Fra Vestkysten til Los Angeles. På den jyske vestkyst mellem Blåvand og Vejers er den danske film Under Sandet optaget. Holdet bag filmen havde i nat chancen for at vinde en Oscar i kategorien bedste ikke engelsksprogede film.

Desværre for Under Sandet var det filmen The Salesman (Sælgerne), der løb af med Oscarstatuetten i kategorien bedste ikke engelsksprogede film.

Under Sandet har modtaget cirka en million kroner fra Varde Kommune i filmstøtte.

- Vi har vel ydet omkring en million kroner i tilskud i form af penge og naturalier, så en Oscar-nominering og international opmærksomhed er en ekstra god forrentning af vores investering, sagde Steffen Kjær, informationschef i Varde Kommune, til TV SYD i januar måned. 

Også den danske kortfilm Silent Nights var nomineret til en Oscar, men også den film blev slået. Dermed vinder Danmark ingen Oscarstatuetter ved den 89. oscaruddeling. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.