Ingen rentefest på Nordals

Mens det meste af landet lige nu har rigtig gode muligheder for at låne penge til meget lave renter, så har borgerne på Nordals fortsat svært ved at låne penge hos realkreditinstitutterne.

Selvom det lige nu vrimler med lave renter og gode tilbud om at låne penge til en ny bolig, så har adskillige boligsøgende på Nordals oplevet, at det fortsat er svært at få realkreditinstitutterne til at åbne op for pengekassen.

En af de borgere der har oplevet, at blive afvist af den restriktive lånepolitik som der er i yderområderne, er Mike Nyland Nielsen fra Nordborg.

Selvom Mike Nyland Nielsen havde fundet et hus til en overkommelig pris, så sagde både BRFkredit og Nykredit nej til at låne ham de 395.000 kroner, som huset det kostede.

Ifølge Mike Nyland Nielsen så var begrundelse fra BRFkredit, at de ikke vurderede, at huset kunne sælges igen indenfor to år.

Mike Nyland Nielsen gik i stedet i banken op lånte pengene. Det blev dog til en rente på 6,25 procent. Altså meget højere end de 1,5 procent som renten den var på et fastforrentet realkreditlån.

-Realkreditinstitutterne er med til at styre udviklingen i Nordborg på en negativ måde. Når ingen har råd til at købe huse, så kommer der ingen butikker og så videre. Så har vi den onde spiral, siger Mike Nyland Nielsen til TV SYD.