Ingen spritbilister mistede bilen den første nat

Hverken Sydøstjyllands Politi eller politiet i Syd- og Sønderjylland har natten til tirsdag afsløret sprit-bilister. I nat trådte nye regler i kraft, der betyder konfiskation af bilen, hvis promillen er 2,0 eller derover.

Fra midnat kan politiet nemlig konfiskere din bil, første gang du bliver taget for at sidde bag rattet med alt for meget alkohol i blodet.

Færdselslovens regler om spritkørsel er blevet skærpet, så en promille på over 2,0 nu kan betyde inddragelse af bilen ved første forseelse.

Med de skærpede regler må bilister med en promille på over 1,2, som tidligere er taget for spritkørsel og snuppes igen få år efter, også overlade bilnøglerne til politiet.

- Se straffen for spritkørsel her

 

FAKTA om spritkørsel:

Alkohol er stadig en af de største dræbere i trafikken.

Fra 2008 til og med 2012 har 252 mennesker mistet livet og 1435 er blevet kvæstet i ulykker, hvor der har været en spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj (knallert, motorcykel, bil, varebil eller lastbil) involveret i ulykken. Det svarer til 20 procent af dødsulykkerne med et motoriseret køretøj. Kilde: Rådet for større Trafiksikkerhed.