Inger Støjberg fastholder ønsket om forlænget grænsekontrol

Selvom flygtningestrømmen ved grænserne ikke er akut i øjeblikket, så er integrationsminister, Inger Støjberg, stålsat på, at grænsekontrollen fortsat er nødvendig.

Syv gange er grænsekontrollen blevet forlænget, siden den blev indført tilbage i januar 2016, og nu står den til at skulle forlænges for ottende gang, hvis det står til til Venstres integrationsminister, Inger Støjberg.

- Så længe, der ikke er styr på EU' s ydre grænser, så mener jeg bestemt, at vi har brug for grænsekontrollen, siger Inger Støjberg til TV SYD.

Grænsekontrollen udløber den 12. november, hvilket også gør sig gældende for Østrig, Tyskland, Norge og Sverige.

quote

Så længe, der ikke er styr på EU' s ydre grænser, så mener jeg bestemt, at vi har brug for grænsekontrollen.

Inger Støjberg (V), integrations- og boligminister

Ifølge integrationsminister, Inger Støjberg, så er det netop Danmarks placering tæt ved Tyskland og Sverige, som vejer tungt i hendes argumentation for at forlænge grænsekontrollen.

- Der er en meget, meget stor andel af flygtninge og immigranter i Tyskland, der stadigvæk er uregistrerede, som vi jo ikke ved, om vil søge hertil, hvis det er, at vi ikke har grænsekontrol, siger hun og uddyber også en mulig svensk problematik:

- Hvis svenskerne opretholder deres transportøransvar, og vi ingen grænsekontrol har, så kan vi altså blive et land, der kommer til at ophobe rigtig mange flytgninge og immigranter, der slet ikke ønsker at være i Danmark, men som egentlig vil videre til Sverige, men ikke kan komme det, siger hun.

Det er dog langt fra sikkert, at EU går med til det, vurderer Gerd Battrup, lektor ved Center for Grænseregionsforskning. Læs hele hendes vurdering her:

 

 

- Jeg ser ikke, at Danmark er i en situation, hvor der er et pres på de danske grænser, der truer den offentlige orden i Danmark, siger Gerd Battrup.

Inger Støjberg mener dog, at forlængelsen af grænsekontrollen er "rettidig omhu".