Innovativ skraldespand vinder DM

Tre elever fra Hansenberg Gymnasium i Kolding har opfundet en rullende skraldespand. Dén opfindelse har nu gjort dem til Danmarksmestre i Teknologi.

De tre elever Majbrit Bromann Holm, Magnus Jørgensen og Mette Petersen fra 3.g på linjen BiotekMat, vandt tirsdag Danmarksmesterskabet i Teknologi med deres "rullende affaldsspand".

De tre har opfundet, hvad Hansenberg på deres hjemmeside kalder "prototypen på produktet, som festivalarrangørerne drømmer om". Der er tale om en rullende skraldespand, som er let at flytte rundt på en festivalplads - den er nemlig rund.

- Mette og jeg har været på festivaller, så vi ved, der er brug for vores kæmpebold, som vi kalder "Rolling Trash". Når vi har spurgt unge, hvorfor de ikke bruger skraldespande, har svaret ofte været, at der er for få, og der er langt imellem dem. Her gør vi det nemt ? vores bold kan rulles hen, hvor affaldet er, forklarer Majbrit Bromann Holm.

Som en af de helt store fordele ved Rolling trash nævner eleverne, at det bliver sjovt at smide affald ud ? de er helt sikre på, at mange festivalgæster vil bruge deres opfindelse. Men der er også en miljømæssig fordel ved skraldespanden:

- Med "Rolling Trash" i forskellige farver bliver den også klar til affaldssortering, forklarer Magnus Jørgensen.

Fra Twitter: