Inspektører render med borgerne

Var det noget med et morgenfriskt skulpturløb? VejleMuseerne indbyder i de næste måneder til flere kulturelle arrangementer - i løbesko.

- Vi løber ikke efter borgerne, men synes snildt vi kan forene frisk luft, motion og formidling af kunst og kultur! siger museumsinspektørerne Mia Ramsing Jensen. og Trine Grøne. De tilbyder som noget nyt ? og for mange museer usædvanligt ? fire løbeture i juli og tre i september måned, hvor motion forenes med kultur til hjernen.

Noget for alle

- Vi er ikke elite-motionister, slet ikke! Løbeturene foregår i et stille og roligt tempo, hvor alle kan være med. Turene er henholdsvis ca. 3 og 5 km. med stop undervejs, siger Trine Grøne.

Mia Ramsing Jensen tilføjer, at de har forsøgt at lægge turene, så der er noget for alle.

- Mange kan lide at løbe om morgenen inden arbejdstid, andre efter arbejde. For at tage højde for alle, tilbyder vi både morgenløb fra kl. 7 og eftermiddagsløb fra kl. 17, siger Mia Ramsing Jensen, som håber, at mange vil benytte lejligheden til at få noget fyldt i hovedet, når de alligevel har snøret løbeskoene.

Markante steder

Inspektør Mia Ramsing Jensens løbetur har kurs mod markante steder i byen, hvor hun vil berette om drabelige og dramatiske hændelser fra Vejle bys historie. Trine Grøne har tilrettelagt en løbetur rundt til Vejles offentlige skulpturer. Ved skulpturerne fortæller kunsthistorikeren om skulpturen og om kunstneren, men der er også plads til at diskutere kunstens plads i byrummet.

 

Tid og sted

  • Morgenfrisk skulpturløb: Onsdag 3. juli kl. 7 med afgang fra Rådhustorvet
  • Søndag 14. juli kl. 8, samme sted
  • Søndag 8. sept. kl. 8, samme sted
  • Snør løbeskoene og bliv klogere (om Vejle bys historie): Onsdag 17. juli kl. 17, mødested Kulturmuseets butik i Spinderihallerne
  • Søndag 28. juli kl. 17, samme sted
  • Onsdag 25. sept. kl. 17, samme sted
  • Søndag 29. sept. kl. 17, samme sted
  • Deltagelse koster 50 kr. for voksne, børn u. 18 år: 25 kr.