Interaktivt gulv skaber glæde blandt syge børn

Børneafdelingen på Kolding Sygehus indviede fredag et gulv, der fungerer ligesom en kæmpestor touchscreen.

Det er nok de færreste børn, der går op i at et sygehus lægger nyt gulv. Men på børneafdelingen på Kolding Sygehus var virkeligheden fredag en anden.

Gulvet, der blev indviet, reagerer nemlig når man træder på det. I stedet for at bruge fingrene, ligesom på en tablet, så er det hele kroppen, der skal i gang. På den måde er det pludseligt ikke helt så kedeligt at være indlagt.

quote

Dagene er lange og fyldt med bekymringer. Derfor skal de ud og bevæge sig. Det er godt for både krop og sjæl.

Sisse Fisker, bestyrelsesformand og stifter, SMILfonden

- Du bliver trukket ud af sygehusmiljøet, du kan glemme at du er på et sygehus – og det uhyggelige ved at være her, fortæller oversygeplejerske på Børneafdelingen på Kolding Sygehus, Edel Kirketerp, til TV SYD.

Børneafdelingen har enestuer til de fleste børn, hvor de har masser af muligheder for at lege. Men det er ikke altid nok.

- Engang imellem har du også lyst til at komme ud. Derfor har de nu mulighed for at komme ud og være aktive. Det er rigtig godt, forklarer oversygeplejersken.

Det nye, interaktive gulv, Active Floor, er doneret af SMILFonden, som er startet af tv-vært Sisse Fisker i et forsøg på at give børnene noget at smile af, når de er indlagt.

quote

Du bliver trukket ud af sygehusmiljøet, så du kan glemme at du er på et sygehus – og det uhyggelige ved at være her.

Edel Kirketerp, oversygeplejerske, Børneafdelingen, Kolding Sygehus

- Jeg har selv prøvet at være indlagt med begge mine drenge. Selvom de gør deres bedste på hospitalet, så er det jo bare kedeligt at være indlagt, siger Sisse Fisker og fortsætter:

- Dagene er lange og fyldt med bekymringer. Derfor skal de ud og bevæge sig. Det er godt for både krop og sjæl. Så lige præcis den donation giver vildt god mening.

Gulvet kan både bruges for sjov og til seriøse formål - som for eksempel at blive bedre i skolen.

Der findes et lignende gulv på Rigshospitalet i København – og selvom gulvene ligger på børneafdelinger, så må voksne også gerne prøve.