Intercity Flensborg-København

Fra årsskiftet udvider DSB togdriften mellem Flensborg og hovedstaden. Det skal styrke både indenrigstrafikken på skinner og togforbindelserne mod resten af Europa. Der bliver Intercity-tog mellem Østerport og Flensborg hver anden time.

Med Intercity-toget til Flensborg får sønderjyderne flere og bedre forbindelser til Hamburg, Berlin og resten af Europa.

Fordobling

- Vi håber, det kan være med til at flytte kunder fra luftfarten og vejene over i togene. Det er en fordel for miljøet og for den enkelte kunde, der undgår køerne i lufthavnen og på vejene, og som kan ændre rejsetid til arbejdstid, siger DSB's administrerende direktør Søren Eriksen.

For DSB kunder bosat mellem Vamdrup og Tinglev betyder forbedringen, at de fremover får Intercity-tog hver time i stedet for kun hver anden time.

- Vi har allerede nogle attraktive Orange-tilbud. Når vi med ét slag fordobler antallet af afgange til 16-17 gange dagligt, kan vi for alvor tage kampen op med Cimber Sterling i indenrigstrafikken, siger Søren Eriksen. Han henviser til, at Cimber Sterling blot flyver fire gange dagligt.

Behagelig rejse

Intercity-togene mellem Østerport og Flensborg erstatter samtidig regional-togene mellem Fredericia og Padborg. Det betyder, at kunderne, der rejser lokalt, får IC3-tog i stedet for MR-tog.

- Indsættelsen af Intercity-togene betyder også, at kunderne får moderne og mere komfortable tog. På Sjælland har nyere tog medført en markant stigning i tilfredsheden med rejsen, siger Søren Eriksen.

Aftalen om den nye togdrift sker på baggrund af en ny aftale mellem DSB og den tyske trafikmyndighed LVS.