TV der bevæger dig

Interessen er faldet for Møgeltønder

06:23

Foto: Orla Thorsager Andersen

1 af 2

Efter de kongelige i sommers valgte at flytte fra Schackenborg, forsvandt også Møgeltønders største trækplaster. Nu venter man nervøst på sommeren 2015 for at se, om turisterne kommer igen.

Det var på godt jysk en rigtig øv-dag, da kongehuset meddelte, at Prins Joachim og Prinsesse Marie ville flytte fra deres officielle residens på Shackenborg Slot, for i stedet at bo i København.

Dengang kaldte turistchefen, Bodil Thomsen, flytningen for en katastrofe for byen. Og i følge hende var det med god grund.

- Vi kan se, at interessen for Møgeltønder er mindsket en smule efter Prins Joachim og Prinsesse Marie flyttede, siger turistchefen til TV SYD.

Dog er der håb for fremtidens turisme i byen. I følge turistchefen håber de på, at slottet enkelte dage vil give besøgende mulighed for at se slottets sommerstue og høre om dets historie.

- Vi håber på, at det at folk kan komme ind på slottet igen vil trække flere turister til byen, fortæller turistchefen.

Slotsgaden i Møgeltønder er i dag temaet for Naboer. Så hvis du vil se mere til gadens indbyggere og høre om slottets historie, så se med når vi sender Naboer på TV SYD+ i dag klokken 15:00 og igen klokken 19:55.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden