Invaliderede soldater på sportsseminar

11 invaliderede soldater deltager i et sportsseminar i Vejen Idrætscenter over to dage.

Dansk Handicap Idrætsforbund  står for selve arrangementet og giver  soldaterne mulighed for at prøve kræfter med udvalgte idrætsgrene: Atletik, kørestolstennis, bordtennis, skydning, kørestolsrugby og kørestolsbasket.

De møder andre sportsfolk, der har udfordret deres handicap.  En af dem er 33-årige Jackie Christiansen, der er benamputeret og paralympisk guldvinder og verdensrekordholder i kuglestød.

Fonden Soldaterlegatet står bag idrætsdagene.

- Der er mange måder at komme videre på efter en ulykke med større fysiske skader til følge, og sport er en af dem, siger formand for bestyrelsen Peter Højland.

Legatet

Soldaterlegatet hjælper tidligere civile og militære udsendte i internationale militære missioner og deres pårørende, når de udsendte er blevet skadet. 

Soldaterlegatet er en selvstændig, privat fond, der er uafhængig af forsvaret, forsvarets faglige organisationer og politiske interesser.

Soldaterlegatet har foreløbig bevilliget legater for mere end seks millioner kroner, og siden starten i 2009 støttet mere end 250 tidligere udsendte, pårørende og efterladte.

124 soldater er kommet til skade i udenlandsk tjeneste fra 1992 til maj i år. 40 er blevet alvorlig invalideret.
 
Fondens hjemmeside.

Soldaterlegatet