TV der bevæger dig

Iskolde kunstværker i Esbjerg

03:41

1 af 2

Der var iskolde kunstværker på Torvet i Esbjerg lørdag, hvor Mikael Plougstrup Nielsen, professionel isskulptør skabte julefigurer.

Mikael Plougstrup Nielsen bruger mejsler, hamre og issave ved Julehyttebyen på Torvet i Esbjerg, når han omdanner isblokke til fantastiske julefigurer.

Mikael Plougstrup Nielsen har lært kunsten at designe og mejsle isskulpturer i bl.a. Japan og USA. Han har designet og mejslet over hele verden. Den 7 tons store ?Istappen? designet i Tivoli i 2001, er hans hidtil største projekt i Danmark.

Isblokkene der bruges til isskulpturer er ikke bare is fra lokale frysehuse. Is fra frysehuse er fyldt med små luftbobler, der gør isen hvid. Desuden bliver isen porøs og grynet at arbejde med.

Isblokke til isskulpturer bliver derimod fremstillet i maskiner, der efterligner naturens måde at fryse klart gennemsigtigt is ? fx kendt fra Grønlands isbjerge. For at få klar is skal der være en konstant svag bevægelse i vandet samt meget lave frostgrader; omkring -25 til -35 grader.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden