Italiansk Pizzadej & Hjemmelavet tomatsovs

ITALIENSK PIZZADEJ 

 

 

Det skal du bruge: 

300 g mel (halvt durum og halvt almindelig mel) 

¼ pakke gær 

2 tsk salt 

2 dl lunkent vand 

2 spsk olivenolie 

 

Sådan gør du: 

Gæren opløses i det lunkne vand. 

Kom melet i en stor skål sammen med salt og olie, og bland det rundt. 

Lav en fordybning i melet, og hæld vandet ned i fordybningen og rør rundt, indtil du har en blød, temmelig våd dej. 

Læg dejen på en melet overflade og ælt i 5 minutter, til dejen er glat. 

Dejen har rigtig godt af en halv times hævetid, men behøver det ikke. Hvis den hæves skal den æltes lidt, inden du laver den til pizza. 

 

Dejen strækker til to pizzaer af små 30 cm i diameter. Den skal rulles ud så den er rigtig tynd, da den vil hæve i ovnen. 

Bunden skal ikke efterhæve. 

Sideskift 

 

HJEMMELAVET TOMATSAUCE 

 

 

Det skal du bruge: 

1 ds tomater 

1 mellemstort løg 

1 fed hvidløg 

1 tsk salt 

½ tsk rørsukker 

1 spsk hvidvinseddike 

Evt. 1 spsk tomatpure – hvis du synes  

Olivenolie 

 

 

Sådan gør du: 

Løg og hvidløg pilles og skære nogenlunde groft. 

Steg det blankt i lidt olivenolie. 

Tilsæt tomater, og lad det småkoge i 5 minutter. 

Tilsæt salt, sukker og hvidvinseddike, og lad det koge i yderligere 5 minutter. 

Blend det hele sammen med en stavblender, smag evt. til med yderligere eddike, salt og/eller sukker, og sæt det på køl til du skal bruge saucen.