Iværksætteriet blomstrer i Sydjylland

September måned er den bedste for dansk iværksætteri siden finanskrisen i 2008, og Sydjylland holder sig ikke tilbage. Her er der etableret 576 nye virksomheder.

Over fem nye virksomheder hver dag i Sydjylland. Så mange nye iværksætterdrømme fik i løbet af 3. kvartal et CVR-nummer, viser nye tal fra analysevirksomheden Experian på baggrund af oplysninger fra Erhvervsstyrelsen. I alt i 3. kvartal i år er der stiftet 576 nye selskaber – 96 flere nye selskaber end i 3. kvartal i 2014.

Særligt i Kolding Kommune har man været skarpe. Kommunen er nummer 11 over de mest entreprenante kommuner i Danmark.

- Kolding Kommune som organisation har jo iværksætteri som en integreret del af sin vision. Det er en af grundpillerne. Man arbejder med iværksætteri både i forhold til etablering af nye virksomheder, men også hele det entreprenante i forhold til at skabe nyt, siger Tommy Langhoff, der er administrerende direktør i Business Kolding.

En af de nye iværksætter-virksomheder i Kolding er B’GUM, der laver en naturlig udgave af slik. Virksomheden startede i april i år, og den producerer dagligt 50 glas om dagen med æblekaramel.

- Jeg har selv skabt det her koncept omkring B’GUM og jeg synes bare, at det var så stærkt, at det fortjente at blive bragt videre end bare en idé. Så nu er jeg hoppet fra konsulent-rollen til producent, og nu vil jeg leve af at lave sunde alternativer af snackprodukter, siger Per Guldbrandt, der er iværksætteren bag B’GUM.

Se nedenfor hvordan B'GUM bliver lavet: