Iværksætterkursus på engelsk giver gode resultater

Esbjerg har succes med businesskurser specielt rettet mod udenlandske kvinder. Syv ud af 18 kursister sidste år driver i dag egen virksomhed.

Omkring 1.500 nye indbyggere med international baggrund flytter hvert år til Esbjerg Kommune. Medarbejderne, der typisk får job i eller med tilknytning til offshorebranchen, har ofte en partner eller ægtefælle med.

De bedre halvdele ønsker også at komme i job – og erfaring viser, at mange af dem går rundt med en iværksætterspire i maven.

Derfor lancerede Esbjerg Erhvervsråd sidste år, som det første erhvervsråd i Region Syddanmark, et engelsksproget iværksætterkursus - især for de kvinder, der mere eller mindre frivilligt må rejse med, når manden bliver overført til et job i Esbjerg.

quote

Det er en berigelse for byen. De kommer med nye forretningsidéer, der ikke er set i byen før.

Karsten Rieder, erhvervschef, Esbjerg Erhvervsråd

Det har givet gode resultater, og er blevet taget imod med kyshånd.

- Vi kunne nok have startet vores forretning uden at have deltaget på kurset. Men det ville have taget meget længere tid og været langt mere besværligt, siger medejer af den nystartede eventvirksomhed Esbjerg Super Party, mexicanske Myriam Barajas, til TV SYD.

Syv ud af 18 deltagere på kurset har startet egen virksomhed. Det er ikke kun godt for kursisterne og deres familier, men også for Esbjerg.

quote

Uden kurset havde det taget meget længere tid - og været langt mere besværligt.

Myriam Barajas, medejer, Esbjerg Super Party

- Det er en berigelse for byen, at vi har internationale iværksættere. De kommer med nye forretningsidéer, der ikke er set i byen før, forklarer Karsten Rieder, der er erhvervschef i Esbjerg Erhvervsråd.

Hos Esbjerg Erhvervsudvikling håber man, at hustruen - og ægtemanden - med de nye virksomheder falder så godt til i byen, at de bliver her og bliver gode, lokale skatteborgere. 

Kelly Weiss har stiftet kafferisteriet Gecko's Coffee i Esbjerg.
Kelly Weiss har stiftet kafferisteriet Gecko's Coffee i Esbjerg.