Ja til alle religioner på regionens sygehuse

Region Syddanmarks regionsråd har besluttet, at de religiøse rum, der fremover bygges på regionens sygehuse, skal kunne benyttes af alle trosretninger.

Beslutningen blev vedtaget med 25 stemmer for og 15 imod.

- Der har været en bred diskussion både i regionsrådssalen og i sundhedsudvalget. Og vi har langt fra været enige. Det er dog stadig min holdning, at der skal være fri og lige adgang til sundhedsvæsenet - uanset etnisk baggrund og trosretning, sagde Poul-Erik Svendsen (S), der er formand for regionens sundhedsudvalg.

Flere regionsrådsmedlemmer benyttede under mødet mandag muligheden for at fremføre deres holdning til sagen.

- I sager som disse stemmer vi i Venstre efter vores egen personlige overbevisning. For mig personligt er det vigtigt, at alle patienter har et rum, hvor de kan udøve den religion, de tilhører. Det mener jeg, vi løser bedst ved at indrette religiøse rum og kapeller, der kan bruges af alle trosretninger, sagde Thyge Nielsen fra Venstre.

Det Radikale Venstre fremhævede den løsning, der er valgt på Kolding Sygehus, hvor der blandt andet er oprettet et specielt rum, hvor pårørende kan foretage en rituel afvaskning af en afdød pårørende:

- Jeg støtter klart flertallet i den her sag, men generelt vil jeg gerne advare mod, at politikerne blander sig i religiøse sager. Det bliver nemlig ikke nødvendigvis en bedre løsning, sagde Kristian Grønbæk.

Dansk Folkeparti stemte mod:

- Det er i den grad er en udvanding af danske værdier. Det er meget, meget trist, at regionsrådet har truffet denne beslutning. Kristendommen har en forrang i dansk historie, derfor er det også naturligt, at der er kristne kirkerum på vore hospitaler, siger Peter Kofod Poulsen fra Dansk Folkeparti.

link